A nawet jak RS6 :P
Superb 1 2007r. 1.9 tdi ( 130 km )
Zwiń
X
-
130 koni to albo ASZ albo pochodne.
Ten silnik był produkowany a właściwie montowany dużo dłużej niż do 2004r.
Przykładem mogą być Ibizy 6L FR na z roku 2006,2007 lub Leony 1M 2005r.
Zadzwoń zapytaj o oznaczenie silnika - albo w dokumentach, albo na osłonie rozrządu albo na wlepie w bagażniku.
Lub po prostu dopytaj sprzedającego, czy poprawnie podał moc auta.
Wiem, że pod koniec produkcji mocnych PD (1.9) na niektóre rynki montowali dodatkowo DPF - w postaci drugiego katalizatora, bez żadnych wypalaczy i elektroniki więc bezobsługowe.
Pozdro!
Komentarz
-
-
kamil90, ja miałem awx z 2005 roku. AWX – 131KM przy 4000obr/min, 285Nm przy 1750-2500obr/min, w Passku (i pochodnych - tym Superbie) jest montowany wzdłużnie, a nie jak ASZ (w Golfie i pochodnych) poprzecznie. Różni się on też osprzętem od ASZ.
W Passku B5 był też AVF, który miał większy niuton - 310 Nm w serii i skrzynie 6 biegów.
Ale nie ma problemu, bo po bezpiecznym programie z awxa wyjdzie tyle ile mam w podpisie :P
[ Dodano: Nie 02 Lut, 14 11:02 ]
ale tak na marginesie to dałbym głowę, że po lifcie nie wkładali już awxa do SI. Wydaje mi się, że ostatnie z tym silnikiem wyszły z fabryki w 2006 roku. Później były już tylko 1.9 tdi 105 koni i 2.0 tdi 140. Chyba, że na jakieś egzotyczne rynki może to jeszcze wypuszczali, ale już w jakimś ogarniętym aso musisz zapytać,albo w sapie.
Komentarz
-
Komentarz